Skip navigation

Onderhoud

De tuinkalender - Tuintips voor tuinonderhoud in de maand Augustus

Het is hoogzomer en de herfst komt langzaam in zicht. Niet dat alles gelijk van kleur verschiet, maar u kunt zien dat sommige planten er wat 'vermoeider' uitzien. De tuin hoeft er toch zeker nog niet saai uit te zien.

Hoe moeten hortensia's blauw gemaakt worden - en wanneer, in het voorjaar of najaar?

Hortensia's zijn van nature wit, roze en rood. Met een beetje moeite kun je de meeste roze soorten prachtig blauw laten kleuren! Dus niet alle soorten willen blauw worden...

De tuinkalender - Tuintips voor tuinonderhoud in de maand Mei

Mei is één van de mooiste maanden van het tuinjaar, en we hopen op mooi tuinweer in mei! Het voorjaar is nu op zijn mooist, overal liggen de tuinen er gekleurd bij en beginnen flink uit te botten. De beloning voor hard werk van onze hoveniers dit voorjaar! In deze blogpost zal ik wat tuintips geven voor de maand mei.

Tips voor het bestrijden en voorkomen van slakken in de tuin

Voor veel mensen is het een jaarlijks terugkerende frustratie: planten vol gaten door slakken. Met een klein beetje moeite kunt u ervoor zorgen dat overlast door slakken voorbij is. Slakken bestrijden is namelijk geen hogere wetenschap ;) Onze hoveniers geven u hieronder de meest gebruikte tips voor het bestrijden van slakken.

Tips voor het herkennen van soorten Hortensia's

 

Hortensia's... we merken dat er veel naar gevraagd wordt, óf en wanneer ze gesnoeid moeten worden. Een goede vraag, want sommige soorten kunt u beter zelfs weinig of niet snoeien! We hebben een klein overzichtje gemaakt waarmee u uw hortensia's kunt herkennen zodat het niet mis kan lopen.