Skip navigation

Onderhoud

De tuinkalender - Tuintips voor deze maand, tuinonderhoud in September

 

Hoewel de herfst in deze maand begint, kan september nog vele mooie zomerdagen hebben. En mooie dagen hebben we nooit genoeg van, laat maar komen dus! Er zijn een aantal tips die wel handig zijn om te weten. Maar kijk eerst eens even rond wat er nu gebeurt in de tuinen...

De tuinkalender: tuintips voor de maand oktober.

Oktober is de tijd om in de tuin een aantal laatste tuinwerkzaamheden uit te voeren van het oude tuinseizoen. Tegelijkertijd moet de tuin goed voorbereid worden op de winter. Onze hoveniers geven tips om dit in goede banen te leiden.

De tuinkalender - Tuintips voor tuinonderhoud in de maand Augustus

Het is hoogzomer en de herfst komt langzaam in zicht. Niet dat alles gelijk van kleur verschiet, maar u kunt zien dat sommige planten er wat 'vermoeider' uitzien. De tuin hoeft er toch zeker nog niet saai uit te zien.

De tuinkalender - Tuintips voor tuinonderhoud in de maand Maart

Denkt u dat er tijdens de koudere maanden niets te doen is in de tuin? Dat lijkt misschien zo, maar... onze hoveniers werken het hele jaar door in de tuinen. Zij geven wat tips voor deze tijd van het jaar om uw tuinjaar op gang te helpen.

Hoe moeten hortensia's blauw gemaakt worden - en wanneer, in het voorjaar of najaar?

Hortensia's zijn van nature wit, roze en rood. Met een beetje moeite kun je de meeste roze soorten prachtig blauw laten kleuren! Dus niet alle soorten willen blauw worden...