Modeltuinen in Drenthe

Een bezoek aan de modeltuinen bij het Groencentrum Harrie Boerhof is een unieke ervaring. De ruim 30 modeltuinen, die in totaal maar liefst 30.000 m2 beslaan, zijn een feest voor alle zintuigen.

Inspiratie

De modeltuinen van Harrie Boerhof zijn bekend in heel Nederland en daarbuiten. Jaarlijks komen tienduizenden tuinliefhebbers naar Drenthe om inspiratie op te doen voor hun eigen tuin en om te genieten van de natuur. Een wandeling door de modeltuinen wordt meestal gecombineerd met een bezoek aan het Groencentrum om planten en materialen te kopen. Via het fotoalbum kunt u alvast de sfeer opdoen in enkele van onze modeltuinen.

Modeltuinen en tuinvoorbeelden in Drenthe

Thematuinen

Elke modeltuin heeft een specifiek thema. Naast een Japanse, Oud-Hollandse en Mediterrane tuin hebben we voorbeelden van buxustuinen, patiotuinen, boerderijtuinen en vijvertuinen. Een schat aan kennis en ervaring, gebundeld in staaltjes vakmanschap. In het groencentrum kunt u ook uw eigen tuinontwerp direct laten maken, vul de Checklist Tuinontwerp in of gebruik de modeltuinen als bron van ideeën. Wij voeren graag uw tuinontwerp uit om uw eigen modeltuin te maken!

 

De tuinen gesloten?

De bedoeling van de modeltuinen was o.a. om een goed beeld te geven van de mogelijkheden van ons hoveniersbedrijf. Door de jaren heen werden de tuinen wel vernieuwd, maar om de trends en laatste inzichten in tuinarchitectuur zichtbaar te maken moesten teveel investeringen gemaakt worden.  Nadat we daarom de modeltuinen sloten, kwamen van diverse kanten teleurgestelde reacties. Toeristen en tuinliefhebbers bleven langskomen met de vraag om de modeltuinen toch te mogen bezoeken. Daarom zijn de tuinen in een andere vorm opnieuw geopend: ze zijn er nu vooral op gericht om de tuinliefhebber een paar mooie uren te geven. Verder worden ze op een vooruitstrevende manier gebruikt voor de teelt van vaste planten en de experimentele kweek van vaste plantenborders. Wat er in de tuinen te zien is, geeft nu dus niet langer de laatste tuinaanlegstijl van hoveniersbedrijf Harrie Boerhof en de trends in tuinarchitectuur weer. Dat maakt het natuurlijk niet minder leuk om er even in rond te kijken.

 

Entree

In ieder geval blijft voorlopig de toegang en zelfs een kopje koffie of thee gratis. Dit is natuurlijk door Harrie Boerhof gedaan in de hoop dat u ook even een kijkje neemt in het tuincentrum. Zoals Harrie zegt: "Dan worden de mensen vast verleid om niet met lege handen te vertrekken!". Het groencentrum heeft namelijk de grootste keuze in planten en bomen van heel noord Nederland.

Openingstijden Fotoalbum

Voor meer informatie over een bezoek aan de modeltuinen neemt u gerust contact met ons op.