Skip navigation

Ouder worden, tuinonderhoud en de tuinman

Er komt een moment dat het lastiger wordt zelf een tuin te onderhouden. In de verschillende fasen van uw leven kan u in een tijd terecht komen waarin u wat minder wilt of kunt doen in de tuin. Ook als u erg van tuinieren houdt, kan het gegeven moment gebeuren dat u sommige klusjes liever niet meer doet.

Is bij het ouder worden, als de tuin teveel wordt, verhuizen de oplossing?

Als hovenier komen we geregeld tegen dat onze klanten het tuinwerk soms te veel vinden en dat begrijpen we heel goed. Snoeien, schoffelen, maaien, etc. etc. - vooral als de tuin wat groter is kan het best wat werk zijn. Een tuinman laten komen is natuurlijk niet de enige oplossing. Vaak is het mogelijk om de tuin, of een gedeelte daarvan opnieuw, op een doordachte manier, in te richten. Dan denken we aan onderhoudsvriendelijke methoden als bodembedekkers, bestrating, gebruik van Franse boomschors etc. etc.

Wilt u uw tuin niet veranderen (want misschien is uw tuin een jarenlang project geweest om het zo mooi te krijgen als het nu is), dan is de ander oplossing om 'een eigen tuinman te nemen'. Een 'eigen' tuinman? Ja, vaak wordt ervaren dat er een goede vertrouwensrelatie wordt opgebouwd met de tuinman. Tuinieren houdt namelijk niet op bij het verzorgen van planten. Een allround tuinman heeft verstand van bestrating, houtverwerking, bodemkunde, vijvers, tuinelektra, etc. etc. Kortom: hij is in staat alle werkzaamheden buitenshuis te doen die u teveel worden. Daarbij zal hij in goed overleg haarfijn aanvoelen welke tuinklusjes u liever zelf blijft doen.

ouder worden en de tuinman

Juist bij ouder worden zou de tuin een bron van plezier moeten zijn, niet een bron van zorgen!

Wat kost zo'n tuinman voor tuinonderhoud en buitenhuisklusjes?

Het tuinonderhoud hangt natuurlijk af van het soort tuin dat u heeft. Normaal geproken zal eenmaal per 4 tot 6 weken een tuinonderhoudsbeurt nodig zijn. Een dagje een tuinman inhuren kost op het moment van schrijven rond driehonderd euro. Daar komt dan nog ongeveer honderd euro bij voor eventueel vervangen van wat beplanting, bemesten en afvoeren van snoeiafval. Dit is om een idee van de kosten te geven, maar is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de tuin.
Moet daarbij geregeld grasgemaaid worden, dan zorgt dit ervoor dat wij vaker moeten langskomen. Is kostenbesparing een belangrijk punt, dan bevelen we meestal aan om zelf het grasmaaien te doen óf een maairobotje te nemen. Wilt u onze tuinman het grasmaaien laten doen, dan zal hij met plezier ongeveer eens in de 2 weken even langskomen.

Nooit meer iets doen aan tuinonderhoud

Als werken in de tuin echt niet meer gaat, hoeft dit echt geen reden te zijn om voor te gaan verhuizen! Het is toch erg veel waard om te kunnen blijven wonen in uw eigen vertrouwde huis. In de tuin zijn vaak vele jaren van werk en liefde geïnvesteerd. Zelfs als u niets meer zelf kunt of wilt doen is dat geen probleem: meerdere klanten van ons laten de zorg voor hun tuin volledig aan onze tuinman over. Iedere week doen wij het volledige tuinonderhoud voor mensen die voor deze mogelijkheid kiezen. In verhouding met het plezier dat dat oplevert, is het een kleine investering.
We beginnen pas te werken na alles goed overlegd te hebben en u vooraf een goed beeld te hebben gegeven van de kosten. Na het vrijblijvend bekijken van uw tuin kunnen we u namelijk een deskundig onderhoudsadvies op maat geven.

Vrijblijvend een gesprek met de tuinman voor tuinonderhoud

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden en wilt u vrijblijvend meer informatie?
Stuur het onderstaand berichtje in of neem contact op via telefoon 0521-598381

 

Contact