Weidse villatuin met een speelhoek in Ansen

Een prachtige villatuin met weids uitzicht over het Drentse landschap, aanleg 2019. Bloeiende borders omzomen een groot grasveld. In de hoek waar ouders op het terras uitzicht hebben is een leuk speeltuintje gemaakt met klimbomen, een hut en een grote zandbak. Bij de entree is een waterelement geplaatst, een molensteen met rondom traditionele keienbestrating. De houtschuur heeft aan de achterzijde ruimte voor de diverse afvalcontainers. Het gras wordt automatisch gemaaid door een maairobot. De tuin wordt speels afgemaakt met een aantal kunstwerken.

In de tuin staat creatief ontworpen speelgoed, geïnspireerd door Harrie Boerhof uit zijn kindertijd. Het is een pad dat kinderen moeten gaan van boomstam tot boomstam. "De vloer is lava!" Kinderen vinden dit prachtig. Vers krom eikenhout, geschild, in de grond tegen rot behandeld en in beton gezet, afgewerkt met houtsnippers. De verwachting is dat het zeker 15 jaar meegaat. De opdrachtgevers wilden iets leuks voor de kleinkinderen. Zij schrokken eerst omdat het een groot contrast is met de nette rechte tuin. Daarna bleek het juist een hele goede aanvulling te zijn en staat het erg leuk. De kinderen vinden het leuk en spelen er graag mee.

Na een jaar hebben we nog een paar foto's gemaakt om de volgroeide tuin te laten zien: https://www.harrieboerhof.nl/ansen4

Klik op een foto voor een groter beeld of om de diashow te starten.