Glooiende vijvertuin met hooibergschuur te Lhee

De taak voor ons hoveniersbedrijf, begin 2017, was de aanleg van een natuurlijke zwemvijver met een waterkerende bodem van klei, met daarnaast de bouw van een bijzondere schuur. In de vijver zijn stapkeien, veel waterplanten in de oevers en een ruim zwemgedeelte. Daarbij vlonders van larixhout. De tuin is voorzien van glooïng met daarachter uitzicht op het landschap. Een schuur is gebouwd met uitstraling van een hooiberg en doet dienst als relaxruimte.

een eigen waterbron slaanOp het terrein is een eigen waterbron geslagen Op het terrein is een eigen waterbron geslagen

 

De populieren zijn zo gesnoeid dat de kans groot was dat een ooievaar er een nest op zou bouwen, wat dan ook is gebeurd! Aan één zijde is als natuurlijke achtergrond rogge ingezaaid. Rondom de vijver heeft de eigenaar sommige bloeiende soorten 'onkruid' gewoon laten groeien, wat erg goed in het geheel past.


Commentaar van de tuineigenaar: "De kwaliteit van het water is heel goed, van het begin af aan heeft er veel leven in gezeten als insecten en slakken. Dit trok veel vogels aan als zwaluwen en zelfs ijsvogels. De ijsvogels voeden zich niet alleen met visjes, dat wist ik niet. Gelijk even opgezocht, want we hebben geen vis in de vijver, ik dacht: wat moeten die hier? Maar ze voeden zich ook met waterinsecten. De vijver is begin dit jaar, 7 maanden geleden gevuld. Alles slaat heel goed aan, helemaal fantastisch!"

Meer tuinen in de omgeving van Dwingeloo

Klik op een foto voor een groter beeld of om de diashow te starten.