Natuurlijke veldtuin te Dwingeloo met terras van keramische tuintegels en Millboard vlonders.

Op het mooie platteland bij Dwingeloo worden onze hoveniers ingeschakeld om de tuin aan te leggen van een vakantievilla met zwembad. In een deel van de tuin rondom het gebouw komen prachtige keramische tegels. Tegels als deze zijn tegenwoordig erg gewild als terrasbestrating. Dankzij het bakproces kunnen ze geleverd worden in intense kleuren, ze zijn bestand tegen schoonmaakmiddelen en zuren, veranderen niet van kleur, trekken niet krom en laten geen vocht door waardoor ze beter schoon blijven dan traditionele bestrating. Wij leggen hier maar liefst 1400 keramische tegels van 60 x 60 cm!

Rondom het zwembad plaatsen we een Millboard vlondervloer. Deze maken we van Millboard golden oak vlonders 3600x176x30mm, geïmporteerd uit Engeland. Millboardvloeren hebben dezelfde natuurlijke charme en uitstraling van hout zonder nadelen als rot en veel onderhoud. Dit komt omdat ze zijn gemaakt van een weerbestendig composiet. Elk deel is met de hand bewerkt, de toplaag is anti-slip en niet poreus. Ideaal dus voor rondom een zwembad.


Hoveniers plaatsen de keramische tuintegels, beelden van de aanleg

De tuin rondom is door onze hoveniers begin 2017 aangelegd. Het is een natuurlijke landschappelijke tuin van ongeveer een hectare groot. We hebben in het voorjaar van 2017 een grote leemvijver gemaakt met een natuurlijke begroeiing van dotterbloemen en lissen eromheen. Verder is het hele veld ingezaaid met een wild, rijk bloemenmengsel. Dat is een meerjarig bloemenmengsel met ongeveer 40 soorten. Aan het eind van het jaar kan het gewoon gemaaid worden. Op de foto's zijn deze nog niet volledig tot ontwikkeling gekomen, de tuin is net enkele maanden geleden opgeleverd. Het tuinontwerp voorziet in een strandje voor hagedisjes salamanders, een prachtplek waar ringslangen kunnen zonnen.

Om deze tuin helemaal af te maken, gaan we binnenkort op maat gemaakte bloembakken en pergola's plaatsen, en een luxe buitenkeuken bouwen zodat de bewoners van de nieuwe villa echt kunnen genieten van het Drentse buitenleven.

Meer tuinen in Dwingeloo
Klik op een foto voor een groter beeld of om de diashow te starten.