Gevarieerde tuin in Stadskanaal

In het najaar van 2019 hebben we deze mooi gevarieerde tuin in Stadskanaal aangelegd. Stadskanaal is op veengrond gebouwd, dat geeft bij het aanleggen van een tuin de uitdaging om de afwatering goed te regelen. Onze hovenier moest eerst de veenlaag verwijderen en een zandlaag aanbrengen. Op de eerste foto is de bodemsamenstelling mooi te zien.

Zoals veel woningen daar is deze gelegen aan het kanaal, met een kleine voortuin en ruime achtertuin. De oprit is v.z.v. grind op honingraat. De opdrachtgever is een echte plantenliefhebber. We hebben een kruidentuin gemaakt en de carport mooi laten aansluiten op de tuin. In de achtertuin is een combinatie gemaakt van prairiebeplanting en heesters. Een leuk detail is het ronde terras van tegels. Deze zijn rond gezaagd en uitgebreid met klinkers. Later wordt hierboven een pergola geplaatst en komt er een vuurkorf te staan.

Het gedeelte tuin vlak achter het huis is een soort binnentuin, dit heeft een mooi beschutte ligging en daardoor meer geschikt voor een 'mediterrane' aanpak met palmbomen en jacuzzi. Sommige geplaatste palmen zijn 3,5 meter hoog! Het vlonderterras is een soort geperst hout met epoxy, kunststof met de eigenschappen en uitstraling van hout zonder dat het gaat rotten. Rondom komt een bamboehaag.

Klik op een foto voor een groter beeld of om de diashow te starten.