Skip navigation

 

CURSISTEN EXPO IN ARTGARDEN

Zaterdag 24 september om 2 uur opent wethouder Anry Kleine Deters een expositie van schilderijen van cursisten van atelier De Eshoeve, die onder de bezielende leiding van Ellen de Jongh een groot aantal, fascinerende doeken hebben geschilderd. De kwaliteit van de te exposeren schilderijen is bijzonder hoog en meerdere werken mogen gerust semiprofessioneel genoemd worden. Dat is ook niet verwonderlijk, aangezien enkele cursisten al 10 jaar de lessen bij Ellen volgen.
Het aanbod van de getoonde werken is zeer gevarieerd en wordt niet beïnvloed door de manier van werken van Ellen zelf. Er zijn grote schilderijen van Femmie Visscher, op een bijzondere wijze, naturalistisch geschilderd, maar ook de heel kleurijke, speels opgezette doeken van Margriet Steenbergen ,de abstracte werken van Monique Wolters en Marian Spakman, de mooie luchten van Aggi Hartman en de stoere paarden van Jenny Nes, wiens werk nu ook in een eigen galerie in Diever te zien is. Heel verfijnd en sfeervol zijn de kleine doekjes van Wil Saathof.

art garden

Jellie Roorda, een van de oudere cursisten, vertoont werk van een bijzonder jeugdig karakter. Vooral haar houtskool schetsen van portretten, boeien door de krachtige opzet en het lijnenspel. Heel verrassend.
Het werk van alle andere exposanten verdient de volle aandacht en vooral de grote verscheidenheid in stijl en techniek maakt deze expositie zo interessant, waardoor er voor de bezoekers van deze tentoonstelling altijd iets te zien is wat hen zal boeien. De expositie wordt door Johan Germenraad op passende wijze door zijn relaxte gitaarspel begeleidt en natuurlijk is er een drankje om te toasten op het succes van deze expo.

De organisatie van DE ESHOEVE en ARTGARDEN is erg verheugd dat de wethouder van Kunst- en Cultuur zich bereid heeft verklaart, deze expositie te willen openen en daardoor wederom aantoont kunst en cultuur binnen de gemeente Westerveld een warm hart toe te dragen.

De expositie is te bezichtigen tot 30 oktober en is geopend van dinsdag tot vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Tel. info 0521 351050.