Skip navigation

Groene KICI textielcontainer in Groencentrum te Dwingeloo

Harrie Boerhof zamelt in voor het Goede Doel

Groencentrum Harrie Boerhof gaat samen met stichting KICI kleding inzamelen voor het goede doel. De bekende groene inzamelcontainer van KICI staat op de locatie aan de Honingvlaken 10 te Dwingeloo. Directie en medewerkers van Groencentrum Harrie Boerhof  dragen het goede doel een warm hart toe en het tuincentrum wil met deze textielinzameling actief bijdragen aan een rechtvaardiger en duurzamer samenleving. De opbrengsten van het ingezamelde textiel zijn volledig ten bate van het goede doel, waaronder het Nederlandse Rode Kruis.

"Fantastisch dat wij op deze manier een bedrage kunnen leveren aan het goede doel. Ons tuincentrum  is met veel belangstelling een samenwerking begonnen met de stichting KICI en wij hopen van harte dat bezoekers en omwonenden hun textiel en schoeisel in deze Rode Kruis container zullen gaan deponeren", aldus de enthousiaste ondernemer Harrie Boerhof.

KICI

Stichting KICI zamelt al sinds 1975 tweedehands kleding en schoenen in voor het goede doel. Dit doet KICI via inzamelacties en textielcontainers. In 2011 heeft de stichting  ruim 11 miljoen kilo kleding en schoeisel ingezameld en hiermee is KICI de grootste professionele charitatieve textielinzamelaar van Nederland. Het Rode Kruis is sinds 2009 haar hoofdbegunstigde. In 2011 ondersteunde de stichting  ruim 70 goede doelenprojecten. KICI heeft inmiddels ruim 30 miljoen euro gedoneerd aan uiteenlopende algemene goede doelen en is daarmee één van de grotere charitatieve fondsenwervers in Nederland. Voor meer informatie, zie de website: www.kici.nl.

Waardevolle bestemming

KICI zet zich op een professionele wijze in voor het hergebruik van textiel en schoeisel. Dat gebeurt door textiel en schoeisel in Nederland te laten sorteren. Dat wat goed draagbaar is wordt buiten Europa weer in omloop gebracht of geschonken aan kringloopwinkels en voedselbanken. Dat wat hergebruikt kan worden krijgt een tweede leven als poetslap of pakdeken. Textiel dat echt niet meer te gebruiken is wordt vervezeld en gerecycled. Hier worden weer nieuwe producten van gemaakt zoals jeans, bedrijfskleding of nooddekens, of het wordt verwerkt tot bijvoorbeeld isolatiemateriaal voor huizen. Meer weten over wat er gebeurt met uw kleding? Bekijk de informatieve film 'De reis van gerecyclede kleding' op de KICI website.