Skip navigation

Update 2018: De modeltuinen zijn voorlopig gesloten

Meer informatie

De Modeltuinen in Dwingeloo sluiten

De modeltuinen met tuincafé in Dwingeloo zijn onderdeel van Hoveniersbedrijf, bomen/plantenkwekerij en groencentrum Harrie Boerhof. Na ruim 25 jaar gaan de modeltuinen en het bijbehorende tuincafé in Dwingeloo voorlopig sluiten. Hoveniersbedrijf Harrie Boerhof is een gezond en groeiend bedrijf, welke achtergrond ligt er dán achter deze beslissing? We willen u graag iets van de achtergrond hiervan laten weten. Onze opzet om destijds de modeltuinen aan te leggen was ten eerste om een toeristische trekpleister in Dwingeloo te creëren. Ten tweede wilden we klanten van ons hoveniersbedrijf voorzien van 'levende' voorbeelden. Deze doelstellingen zijn in de afgelopen 25 jaar ruimschoots behaald! Vanaf het begin hebben vele bezoekers erg kunnen genieten van de tuinen.


de modeltuinen bezocht door toeristen

Nu, na al die jaren, merken we dat de tijd is veranderd. Bezoekersaantallen zijn gedaald en het openhouden van de modeltuinen is op dit moment niet rendabel meer. Wij als hoveniersbedrijf hebben de afweging moeten maken om al dan niet te blijven investeren. Al was de keuze om voorlopig de modeltuinen te sluiten een moeilijke, hij was wel voor de hand liggend. Het positieve nieuws is dat ons hoveniersbedrijf erg goed draait. Daarom kan het al onze aandacht en energie gebruiken: het hoveniersbedrijf is namelijk niet alleen in Dwingeloo en omstreken bekend... We onderhouden en leggen nieuwe tuinen aan bij honderden klanten in heel noord Nederland tot en met de waddeneilanden!

Ons hoveniersbedrijf heeft nu nog wat meer capaciteit om aan de tuinen van onze klanten te werken. Bovendien hebben we wat extra ruimte kunnen gebruiken om het groencentrum en de bomen- en plantenkwekerij uit te breiden. Het is jammer dat het doek voor de modeltuinen voorlopig moest vallen, we hopen dat u er goede herinneringen aan blijft koesteren. Om deze herinneringen aan de modeltuinen levend te houden, zullen we we het fotoalbum en de portfolio-foto's op onze site laten staan.

Reageren

Heeft u zelf suggesties over de toekomst van de modeltuinen, reageer dan:

*
*