Skip navigation

Boerentuinen met landelijke uitstraling

Drenthe heeft een heel karakteristiek landschap. De combinatie van bossen, beken en vaarten en uitgestrekte weides zorgt voor een landelijke sfeer. Een heerlijke plek om tot rust te komen.

Boerentuinen aanleggen

De boerentuin, ook wel boerderijtuin of landschapstuin genoemd, is een gewilde tuin in de provincie Drenthe. Door de landelijke uitstraling die Drenthe heeft, past de tuin perfect in dit beeld. Bewoners van oude boerderijen, opgeknapte moderne boerderijen of zelfs nieuwbouwprojecten kiezen voor de landelijke uitstraling van een boerentuin. De boerentuin wordt niet voor niets ook getypeerd als landschapstuin. Door de toepassing van boomgroepen, grote vakken met rhododendrons of hortensia’s, statige solitaire bomen en/of een grote vijverpartij  wordt uw tuin omgetoverd in een schilderachtig landschap.

Een bloemborder in een boerentuin

Foto: Een bloemenborder omarmt de grote vijver
Bron: portfolio

Solitaire bomen en stinsenplanten

Een boerentuin is een gemakkelijk te onderhouden tuin. Het is een tuin met weinig symmetrie en de natuur mag (binnen de grenzen) haar gang gaan, waardoor de tuin een weelderige uitstraling krijgt. Met een keur aan bomen, variërend van walnoot- en kersenboom tot eiken en beuken, komen de landschappelijke elementen van een boerentuin tot leven. Stinsenplanten als narcissen, hyacinten en krokussen geven de tuin een statige, historische uitstraling in het vroege voorjaar.

Kruidentuin

Een kruidentuin of kruidenhoekje is een leuke aanvulling en past goed in het concept van een boerentuin. Kweek uw eigen kruiden en maak kennis met de heerlijke geuren die een kruidentuin verspreidt. Niet alleen de geur is een aanwinst, de verse kruiden zijn tevens te gebruiken in uw gerechten of bij de barbeque. Een kruidentuin heeft wel wat meer onderhoud nodig, maar maakt het beeld van de boerderijtuin compleet.

De boerentuin is de ideale tuin voor iedereen die op zoek is naar een tuin met een uitstraling passend in het schilderachtige Drentse landschap!

 

Contact

*
*