Skip navigation

U bent net terug van drie weken vakantie en één blik in de tuin geeft aan dat u direct weer aan het werk moet. Aan de post en de planten binnen had u gedacht, maar op de tuin heeft niemand gepast…

 

Verwilderde tuin

Het onkruid staat tot aan de knieën, de klimop zit verweven met uw mooie rozenstruik en het gras is door de droge zomer als het stro in de manege van uw kinderen. Laten we vooral ook niet de planten vergeten die uitgedroogd, bruin en dor met hangende kopjes de laatste druppels vocht uit de aarde proberen te zuigen. Al met al geen prettig aangezicht zo vlak na uw vakantie. De schop d’r in! Dat is waarschijnlijk het eerste dat bij u opkomt. Gewoon alles er uit halen, want aan zo’n verwilderde tuin valt niets meer te doen en zeker geen eer te behalen.

Tijd voor een tuinrenovatie, tuinonderhoud

 

Opknapbeurt van de tuin

Of toch wel? Hoe uitzichtloos verwilderd de tuin op dit moment ook lijkt, alles doelloos leeghalen is niet de oplossing. Het wordt tijd voor een opknapbeurt om uw tuin weer de gezellige tuin te maken die het was, voordat u op vakantie ging. De zomer is immers nog niet voorbij, de barbecue gaat echt nog wel een keer aan en we rekenen op nog enkele zwoele zomeravonden. Dan wilt u er toch gezellig bijzitten en niet het gevoel hebben op een bouwterrein te bivakkeren? De vakman biedt u de oplossing.

Een APK voor uw tuin

Ik zie het heel vaak gebeuren, de eerste aanleg van een tuin wordt met de grootste zorg aangepakt en de eerste zomer wordt het gras nog braaf gesproeid, de kantjes bijgeknipt en de heg gemaaid. De dode bloemetjes worden afgeknipt en het onkruid fanatiek verwijderd. Zodra de tijd verstrijkt, verslapt helaas ook de aandacht voor de tuin. De zorg voor een tuin is als de zorg voor een auto. Waar de jaarlijkse verplichte APK voor de auto normaal wordt gevonden, zou dit voor de tuin eigenlijk ook een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Laat uw tuin jaarlijks door een professional onder handen nemen, zodat deze er weer een jaar tegen aan kan. Natuurlijk moet u wel zelf zorgen voor het kleine onderhoud. Denk aan het zorgen voor voldoende water (als benzine voor een auto), verwijderen van onkruid (als het wassen van een auto) en bijmesten van gras en planten (als nieuwe olie voor een auto). Onderhoudt uw tuin zoals u ook uw auto onderhoudt en u zult zien dat u er veel langer plezier van hebt. 

hoveniersbedrijf Harrie Boerhof zorgt voor tuinrenovatie, tuin apk en onderhoud

 

Renovatie van uw tuin

Voordat u begint aan uw jaarlijkse tuin APK moet de tuin eerst een grote beurt krijgen, zodat de weelderige en landelijke uitstraling die het nu heeft weer enigszins beheersbaar wordt. Dit hoeft u uiteraard niet alleen te doen. Ik word vaak voor dit soort projecten ingezet en het is iedere keer weer een mooie uitdaging om van een dergelijke tuin weer een prachtige omgeving te maken. Ik kom graag een keer een bezoek brengen aan uw tuin en help orde te scheppen in de weelderige chaos. Ik laat u achter met een volledig gerenoveerde tuin en voorzie u van tips en adviezen over het onderhoud, zodat uw tuin het hele jaar door een verlengstuk van uw huis is waar u trots kunt zijn. Geef uw tuin een tweede kans!

Contact

*
*