Skip navigation

Groencentrum Harrie Boerhof in Dwingeloo vernieuwd


Groencentrum Harrie Boerhof is heropend vanaf voorjaar 2015 met een compleet vernieuwde indoor showtuin. Daarnaast is er een koffie- en theehoek met een waterpartij waar u lekker kunt bladeren in voorbeeldboeken voor tuinontwerp, tuinaanleg, tuinmaterialen etc. Een showhoek met eigen fabrikaat sloophouten meubelen laat zelfs tafels zien tot 4,5 meter lang.

Het tuincentrum aan de Honingvlaken te Dwingeloo
Om u meer keus te kunnen geven en om ons hoveniersbedrijf te ondersteunen gaat het groencentrum zich verder specialiseren in een breed plantenassortiment. Het assortiment groen van nu al enkele duizenden soorten wordt nóg verder uitgebreid. We bouwen ons assortiment planten en bomen vanuit eigen kweek en via betrouwbare leveranciers. Van heel noord Nederland bieden wij nu de grootste keus in soorten tuinplanten. Alleen al van de esdoorn of de hulst bijvoorbeeld hebben wij keuze uit een 15 tot 20 soorten.

Voorbeelden van beplanting in het vernieuwde tuincentrum:

  • Meer dan 40 soorten vlinderstruiken
  • Ruim 60 soorten rododendrons
  • Groot assortiment laaggeprijsde kleine planten, maar ook volwassen exemplaren
  • Mooie hulst in bolvorm dat qua uitstraling buxus kan vervangen (niet gevoelig voor schimmel)
  • Veel soorten coniferen in verschillende vormen, kleine en grote maten
  • Erg veel soorten fruitbomen en struiken
  • Ruim 1200 soorten vaste tuinplanten
  • Een enorm assortiment heesters, compact en wintergroen
  • Klimplanten in alle soorten, geuren, kleuren en maten, bijv. clematis
  • Een groot assortiment hortensia's: meer dan 50 soorten compacte én grote soorten

tuinplanten kopen

Op het eigen containerveld staan de veel gebruikte planten in containers, zodat die het hele jaar door geplant kunnen worden. Bijzonder is het grote assortiment bomen in container, ook in grotere maten. Dat betekent planten en gelijk in de schaduw kunnen zitten! Achter het groencentrum is een nieuwe tunnelkas gerealiseerd van 50x10 meter waarin de komende periode eigen teelt komt van vaste planten en heesters, u kunt straks direct uitkiezen vanuit de kweekruimte!

Naast de planten is ook het assortiment bestrating flink uitgebreid, u kunt bij ons de nieuwste soorten bestrating bekijken. Vooral de keramische tegels zijn nu erg gewild.
Binnen vindt u verder beelden & sokkels van brons & natuursteen, potterie, tuinmeubels, waterornamenten, tuingereedschap, een vijverafdeling, plantensteunen, potgrond, etc. etc.
Nieuw wordt komend seizoen een perkgoed kwekerij in onze eigen kassen met ruim 5000 planten als petunia, geranium, etc. Dit is het betere perkgoed, ook een maatje meer. Niet te vergelijken met de 'bouwmarkt' kwaliteit. Dus een betere kwaliteit perkgoed, gekweekt en geleverd in dezelfde kwaliteitspotgrond die wij gebruiken bij het aanleggen van tuinen en in ook in zakken in het groencentrum verkrijgbaar is.

Wat ons tuincentrum volgens ons pas echt waardevol maakt voor u als tuinliefhebber zijn onze vakbekwame hoveniers. Die zijn aanwezig in het groencentrum om u te adviseren en u te helpen een mooie en doordachte keuze te maken. Uw tuin en huis voorjaarsklaar maken begint dus in Dwingeloo, we zien u graag komende tijd!

sierbestrating kiezen

tuincentrum

sierbestrating voorbeelden