Skip navigation

Tuinontwerp

De aanleg van een reuzenvijver

Er zijn van die opdrachten waarvan je even slikt als je hoort wat er moet gebeuren... Een poosje geleden kregen we verzoek om een flinke tuin aan te pakken. Onze nieuwe klant had een groot huis gekocht met vijver in de tuin. Om zijn tuin aan te leggen, had hij een ZZP'er ingeschakeld. Gegeven moment kwam de klant hierop terug, want vanwege de hoeveelheid werk lukte het de ZZP'er niet om alles naar tevredenheid uit te voeren.

We vragen: "Harrie Boerhof, wat kost het aanleggen van een tuin?"...

Dat is een goede vraag! Je kunt een tuin zo mooi maken als je wil. We proberen een tuin te maken die past bij de mogelijkheden en de persoonlijkheid van de opdrachtgever. We proberen eerst een goed beeld van de opdrachtgever te krijgen. Onder het genot van een kopje koffie maken we eerst kennis.

De Kruidentuin

Bij lekker koken horen kruiden, ze mogen daarom in de tuin niet ontbreken. De kruidentuin is ontstaan in de middeleeuwen toen men kruiden met name vanwege hun geneeskrachtige kenmerken kweekte.

Prairieborders zijn aan een opmars bezig. En terecht! Ze zijn een uitstekend alternatief voor de mooie maar arbeidsintensieve (Engelse) vaste plantenborders.

U bent net terug van drie weken vakantie en één blik in de tuin geeft aan dat u direct weer aan het werk moet. Aan de post en de planten binnen had u gedacht, maar op de tuin heeft niemand gepast…