Skip navigation

De stelling is: ‘ Wie een uitkering wil, moet daar iets voor terug doen’. Er is genoeg werk, bijvoorbeeld in de landbouw, waar zwaar werk als aardbeien plukken en asperges steken wordt gedaan door (illegale) migranten. Waarom gaan Nederlandse werklozen dat werk niet doen?

 

Kennisoverdracht tuinaanleg

Ik heb voor een bepaalde periode zelf mijn bedrijf beschikbaar gesteld voor herintreding van werklozen. Dit project heeft, naar mijn mening, zijn doel niet bereikt. In de tuinaanleg, maar ook in mijn groencentrum, is expertise en feeling met het vak een vereiste. Het vergt discipline, maar ook een bepaalde gedrevenheid. Al onze vaste medewerkers, dit zijn er nu ongeveer 12, beschikken over deze kernwaarden. Ik ben absoluut voorstander van het overdragen van onze kennis over tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinbeplanting aan nieuwe medewerkers in de vorm van scholing en stages. Het is echter wel belangrijk dat deze nieuwe medewerkers, herintreder of niet, het vak serieus nemen om er ook een toekomst van te kunnen maken.

Bekijk het volledige debat en laat ons weten wat uw standpunt is.

Ik vat het hieronder graag voor u samen.

Passie voor tuinen is niet aan te leren, je kunt de passie hooguit (her)ontdekken. In mijn groencentrum in Dwingeloo, Drenthe werken wij allemaal met passie en wij delen deze passie graag met u.