Landschappelijke tuin aan de Vecht bij Zwolle

De complete aanpak van een grote landschappelijke tuin gelegen aan de rivier de Vecht nabij Zwolle. De opdrachtgever wilde graag een bij het authentieke huis passende tuin. Het terrein rondom was erg verwilderd, een echt 'oerwoud'. Dat hebben we uitgedund zodat de bomen die we lieten staan de ruimte krijgen. Die boomkronen hebben nu plaats om verder te kunnen uitgroeien. Bijna 600m2 is vlak gemaakt en graszoden gelegd, bemesting en kalk gestrooid.

Het komt vaak voor dat een tuin inclusief de ondergrond helemaal op de kop gaat. Voordat wij aan het werk gaan met graven, zullen we altijd een kaart opvragen van alle leidingen die in de ondergrond liggen. Op de screenshot is te zien hoe gedetailleerd wij dat binnenkrijgen. Hiermee voorkomen we dat er grote storingen ontstaan in bijv. glasvezel, gas, water en elektriciteitsnetwerken. Erg nuttig en wel zo veilig!

En de tuin is inderdaad helemaal veranderd: de oude paardenbak is opgeruimd, we hebben speelwerktuigen geplaatst; daarnaast hebben we een mooie 'hooibergschuur' gebouwd. De voordelen van deze houten maatwerkschuur zijn, dat in de zomer, de begane grond een natuurlijke koele schaduwplaats is, en vanaf het terras op de 1e verdieping is er een prachtig uitzicht over de dijk van de Vecht. De solitaire bomen dienen als blikvanger, rondom de wortels is het met keitjes ingevuld.

We plantten een onderlaag van groenblijvende struiken met daartussen een mooi pad van Koersmix. Dit is een harde, duurzaam stevige laag, het wordt niet modderig en is erg geschikt voor rollator/rolstoel. De tuin lijkt nog groter doordat de losse planten midden in het gazon een optische dieptewerking geven. Verder plaatsten we stopcontacten, kranen, sproeiers en pergola's.

De constructie van de hooibergschuur in vogelvlucht:


De dronevlucht na de oplevering:

 

Klik op een foto voor een groter beeld of om de diashow te starten.