Relieftuin met grote zwemvijver in Erm

In het Drentse dorpje Erm, in het buitengebied, mogen we een tuin met achterstallig onderhoud omvormen tot een prachtige landschapsstijltuin. In de tuin komt een natuurvijver met zwembad en steiger. De reliëflijn zorgt voor een mooi afwisselend aanzicht.

Een tuinontwerp tekenen is sneller gedaan dan uitvoeren: twee grote betonzuilen zijn, samen met de oprit, naar een andere plek verplaatst. De oprit wordt uitgevoerd met mooie gebakken steen. Daarnaast een bestrating van traditionele drentse veldkeien, opgesloten in een moderne cortenstalen rand. Er komen later veel vaste planten, inheemse planten en bosplantsoen in. Maar eerst de voorbereiding.
De foto van de staalconstructie laat het frame zien voor de brug over de vijver.

Als het zomer is, is het leven van de hovenier nog mooier dan normaal! Op een geïmproviseerd vlot laten we vijverplanten afzinken. Op die manier planten we 30 waterlelies in manden in de vijver met een omtrek van 270 meter.

Vlak na de aanleg is de tuin natuurlijk nog niet volgroeid, daarom is het leuk om te zien hoe de tuin zich ontwikkelt, foto's van het volgend jaar staan op https://www.harrieboerhof.nl/erm-1


Klik op een foto voor een groter beeld of om de diashow te starten.